Kuntotarkastus

Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa? Älä myy tai osta sikaa säkissä, vaan teetä kattava kuntotarkastus kohteestasi. Teen sen ammattitaidolla. Tarkastusraportti kertoo rakennuksen kunnon ja sen mahdolliset korjaustarpeet ja kustannukset.

Kuntotarkastus kannattaa tilata kokeneelta asiantuntijalta, jos haluat asioiden etenevän ilman kalliita oikeusjuttuja ja korvausvaatimuksia. Kattava tarkastus ja siitä saatava raportti varmistaa kaupan onnistumista. Ostaja tietää mitä on ostamassa ja myyjä saa nopeamman kaupan, ilman jälkihuolia.

Vältä siis riitoja. Ostajan kannattaa vaatia kokeneen asiantuntijan kuntotarkastusta, sillä silloin saa todellisemman kuvan talon kunnosta. Hyvältä näyttävä talo voi vaatia huomattavat remonttikustannukset, ennen kuin siinä voi turvallisesti asua. Laadin tarvittaessa remonttisuunnitelman ja kustannusarvion.

Kattavan kuntotarkastuksen hinta on keskimäärin 1000euroa. Hinta sisältää jo arvonlisäveron, 24% ja matkakulut, sekä myös kaikki muut mahdolliset kulut. Yllätystä ei tule laskun muodossa. Jos vertaat hintoja, niin tarkasta, että em. kulut ovat jo mukana lopullisessa hinnassa.

Hinta määräytyy työmäärän mukaan ja siitä voidaan aina neuvotella. Kuntotarkastusraportin laajuus on keskimäärin noin 30 sivua.

Säästät jos hankit energiatodistuksen sammalla reissulla.

Säästä rahaa ja terveyttäsi, selvitytä rakennuksen heikot kohdat ajoissa

Kuntotarkastus kannattaa teettää vaikka sitä ei vaaditakaan, sillä lähes kaikissa tarkastamissani rakennuksissa on ilmennyt korjattavaa, pientä tai isoa. Riskien, vaurioiden ja virheiden tiedostaminen ja korjaaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa säästää rahaa ja lisää elämänlaatua. Esimerkiksi kosteuden aiheuttamien vaurioiden korjaus on kallista työtä, kalliimpaa kuin vaurioiden ennaltaehkäisy. Rakennuksessa oleva kosteusvaurio on aina myös terveysriski. Pyydä minut tekemään kattava selvitys rakennuksen tilasta. Käytän tarkastuksessani myös kosteusmittareita ja lämpökameraa, joten tarkastus on aika kattava. Teen tarkastuksen jälkeen korjaussuunnitelman ja korjauksen kustannusarvion.

Olen tehnyt tarkastuksia myös siten, että remontin tekijä ja/tai rakennuttaja on kulkenut mukana, jolloin epäkohdat ja niiden korjaustavat on käyty läpi tarkastuksen edetessä. Tämä on halvempi tapa selvittää korjaustarpeet, koska valokuvaukset ja raportin teko jää pois. Konsulttikierroksen hinta sovitaan tapauskohtaisesti. 

Saat halutessasi tarvittavat korjaukset avaimet käteen periaatteella. Tällöin voin toimia myös remontin valvojana. Korjauksissa huomioidaan aina myös energiatehokkuuden parantaminen, jolloin korjaus voi maksaa itsensä säästyneinä energiakustannuksina. Hoidan myös tarvittaessa rakennuslupapiirustuksien laadinnan ja rakennuslupamenettelyn Lupapisteen avulla.

Remontti suunnitteilla?

Kuntotarkastukseni antaa hyvät lähtötiedot korjausten ja laajennusten suunnitteluun. Korjaussuunnittelussani otan huomioon myös ilmastonmuutoksen aiheuttamat vaatimukset talon rakenteille. Korjausten on aina myös parannettava rakennuksen energiatehokkuutta ja sitä kautta pienennettävä asumiskustannuksia.

Suoritin Fisen hyväksymän ja Puuinfon toteuttaman: Vaativien puurakenteiden suunnittelu -koulutuksen, 2015.

Tällä hetkellä minulla on käynnissä TAMKin Korjausrakentamisen erikoistumiskoulutus (22.9.2017- 31.12.2018) jonka opiskelu tapahtuu työn ohessa ja työtäni tukien.

Ammattitaitoni perustuu kokemukseen ja ajantasaiseen, tutkittuun tietoon.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja tai pyydä tarjous! Katso yhteystietoni.

Suosittele meitä

Kysy tarjous

Kysy lisätietoa tai pyydä tarjous palveluistamme, vastaamme pian. Voit myös lähettää palautetta tai muun viestin lomakkeellamme.