Energiatodistus

Laadin energiatodistukset ammattitaidolla. Olen insinööri ja energiatehokkuusasiantuntija, TTY, 2012

Energiatodistuksesta selviää rakennuksen laskennallinen energialuokka, joka perustuu rakennuksen ja siinä olevan tekniikan ominaisuuksiin. Asukkaiden määrä ja  asumistottumukset eivät täten vaikuta energialuokkaan. Energiatodistus perustuu lakiin ja se vaaditaan rakennuksen myynti- ja vuokraustilanteissa. Todistuksessa on kullanarvoista tietoa varsinkin ostajalle, sillä laatimani energiatodistus sisältää aina myös kustannustehokkaita edotuksia energiatehokkuuden parantamiseksi.

Rakennuksen omistaja ja isännöitsijä: Muista huolehtia todistuksesta

Kun myyt tai vuokraat rakennusta, laita sen energialuokka ilmoitukseen. Laki velvoittaa rakennuksen myyjää tai isännöitsijää vastaamaan tästä. Ympäristöministeriö vastaa lain sisällöstä ja yleisestä ohjauksesta. ARA valvoo, että energiatodistukset on tehtynä myynti- ja vuokraustilanteissa ja että ne näkyvät myös ilmoituksissa.

Rakentaja

Teemme rakennuslupahakemukseen liitettävän energiaselvityksen. Energiaratkaisujen miettiminen kannattaa tehdä jo suunnitteluvaiheessa. Mitä järkevämmät ratkaisut taloosi valitaan, sitä vähemmän maksat asumisesta. Käytä apuna energiatehokkuusasiantuntijaa ja kysy lisätietoja minulta.

Isännöitsijä

Isännöitsijä tai hallituksen jäsen, ota yhteyttä kun suunnittelette energiakustannusten pienentämistä. Selvitän asian ja laadin suunnitelmat ja kustannusarviot. Laadin myös energiatodistuksen jossa on kustannustehokkaita ehdotuksia energiatehokkuuden parantamiseksi takaisinmaksuaikoineen. Lain mukainen energiatodistus on pakollinen huoneiston myynnin tai vuokrauksen yhteydessä.

Haluatko tietää lisää energiatodistuksesta?

Vastaan mielellämme kaikkiin kysymyksiisi. Katso yhteystietoni täältä.

  • Todistus on voimassa 10 vuotta.
  • Todistus sisältää: tietoa rakennuksen energiateknisestä kunnosta ja energiaa säästäviä, kustannustehokkaita parannusehdotuksia.
  • Käyn aina paikan päällä kohteessa.
  • Energiatodistuksen hinta vaihtelee sen laatimiseen kuluvan työmäärän mukaan.
  • Säästä teettämällä energiatodistus ja kuntatarkastus samalla reissulla.
  • Tehdyt tarkastukset antavat hyvät lähtötiedot remonteille, jossa huomioidaan aina energiatehokkuuden parantaminen.
  • Tekemäni energiatodistuksen hinta on keskimäärin 300 euroa. Hinta sisältää aina jo arvonlisäveron, 24%, ARA:n maksun, matkakulut ja kaikki muutkin mahdolliset kulut, eli sinulle ei tule yllätystä laskun muodossa. Jos haluat verrata hintoja, niin tarkasta ensin, että sisältyvätkö em. kulut hintaan. 

Kysy tarjous energiatodistuksesta

Soita, lähetä sähköpostia tai täytä sivuillani oleva lomake. Saat heti tarjouksen energiatodistuksesta tai muusta palvelusta. Katso yhteystietoni!

Suosittele meitä

Kysy tarjous

Kysy lisätietoa tai pyydä tarjous palveluistamme, vastaamme pian. Voit myös lähettää palautetta tai muun viestin lomakkeellamme.